با شناخت تفاوت اندروید و iOS انتخاب آسانتر میشود
اندروید و ای او اس در سال 2020 تقریبا 99 درصد از سهم بازار را در اختیار داشتند. این بدان معناست که سازمانها برای توسعه یک برنامه، باید بین این دو پلتفرم یکی را انتخاب کنند یا برنامهای ایجاد کنند که با هر دو سیستم عامل سازگار باشد.
اندروید و iOS سیستم عاملهایی هستند که عمدتا در فناوری موبایل مانند: گوشیهای هوشمند و تبلتها استفاده میشوند. اندروید سیستم عاملی مبتنی بر لینوکس است که شباهت بیشتری به رایانه شخصی دارد، چرا که قابلیت تنظیم رابط کاربری و امکانات اصلی آن در این سیستم عامل وجود دارد. با این اوصاف، گاهی اوقات عناصر طراحی یکنواخت iOS کاربر پسندتر است.
هنگام خرید تلفن هوشمند یا تبلت باید نهایت دقت را به خرج دهید، زیرا تغییر از iOS به اندروید یا بالعکس، مستلزم خرید مجدد برنامهها از فروشگاه Google Play یا Apple Store میباشد. اندروید در حال حاضر رایجترین پلتفرم گوشیهای هوشمند در جهان است و بسیاری از سازندگان گوشیهای مختلف از این سیستم عامل استفاده میکنند. در این میان، iOS فقط در دستگاههای اپل مانند آیفون استفاده میشود. در این مقاله تفاوت اندروید و ای او اس را مورد بررسی قرار میدهیم.
ویژگیها و امکانات منحصر به فرد اپل
آپشنها و امکانات اولین تفاوت اندروید و ای او اس است. اپل با طراحی چندین ویژگی به شما امکان میدهد فایلها و دادههای خود را از یک دستگاه به دستگاهی دیگر منتقل کنید و مطمئنا این ویژگی صرفه جویی در وقت کمک شایانی خواهد کرد.
به عنوان مثال، قابلیت Handoff اپل را در نظر بگیرید، جایی که تماسها در iPhone و صفحات وب Safari به طور یکپارچه بین iOS و macOS انتقال مییابند. یکی دیگر از آپشنهای منحصر به فرد اپل Continuity Camera است که به شما امکان میدهد با دوربین آیفون خود عکس بگیرید و کدها را اسکن کنید. این عکس ها را میتوانید در مک مشاهده و ویرایش نمایید.
تنها تعداد معدودی از سازندگان تلفنهای اندرویدی، سختافزارهای اندکی مشابه با اپل را ارائه میدهند. اما هنوز به عمق یکپارچگی که میان آیفون و سایر دستگاههای اپل وجود دارد، راه زیادی در پیش دارند.
طراحی ios و اندروید
اصلیترین تفاوت اندروید و ای او اس طراحی و قالب آنهاست. هر ساله به معنای واقعی صدها گوشی هوشمند اندرویدی عرضه میشود. به عنوان مثال در سال 2021 بیش از 500 مورد گوشی اندرویدی در بازار وجود داشت. در سمت دیگر، اپل سالانه 3 تا 5 گوشی هوشمند عرضه میکند که همه آنها تقریبا طراحی یکسانی دارند.
این یعنی هر سال تعداد زیادی طرح برای تلفنهای اندرویدی رونمایی میشود؛ از طرحهای سنتی گرفته تا مدلهای تاشو و موبایلهایی که برای علاقه مندان به عکاسی و فیلم برداری ساخته شدهاند. از طرف دیگر، کاربران ایفون باید با آنچه که اپل تصمیم میگیرد امسال عرضه کند، کار کنند.
از آنجایی که اپل علاقهای به رقابت در بازار ندارد، اگر یک گوشی آیفون کاملا جدید میخواهید اما نمیتوانید هزینه نسبتا زیاد آن را بپردازید، انتخاب شما فقط به گوشیهای هوشمند اندرویدی محدود میشود. بیش از 350 مدل اندرویدی زیر 400 دلار تنها در سال 2021 عرضه شده است، بنابراین گزینههای زیادی برای انتخاب وجود دارد.
بهرهوری انرژی در اندروید و اپل
سومین تفاوت اندروید و ای او اس در میزان بهرهوری آنهاست. شرکتهای زیادی در بازار اندروید رقابت میکنند، اما این اپل است که از نظر قدرت محاسباتی پیشتاز است. آخرین چیپست اپل یعنی A15 Bionic به طور قابل توجهی از نظر مصرف انرژی کارآمد است و تقریبا چیپست موبایلهای دیگر را از دور رقابت حذف کرده است.
ویژگیها و نوآوریها
در اکوسیستم اندروید همیشه تمرکز اصلی روی نوآوری بوده است و بسیاری از تولید کنندگان حتی ریسک ارائه ویژگیهای جدید و اثبات نشده را به قیمت متمایز شدن از رقبا نمیپذیرند. در مقابل اپل در پذیرش ویژگیها بیشترین دقت را به خرج میدهد و تنها زمانی یک ویژگی جدید را معرفی میکند که از موفقیت آمیز بودن آن کاملا مطمئن باشد. برای مثال، در سال 2017 اولین گوشیهای اندرویدی با نمایشگر 120 هرتزی به بازار عرضه شدند، در حالی که اپل این ویژگی را چهار سال بعد در آیفون 13 پرو و پرو مکس اجرا کرد.
دستیار هوشمند android و apple
برجستهترین دستیار هوشمند اندروید، یعنی Google Assistant بسیار قدرتمند است. این قابلیت از تمام چیزهایی که گوگل در مورد جهان میداند استفاده میکند تا زندگی را آسان کند. به عنوان مثال، اگر تقویم Google شما بداند در ساعت 5:30 با شخصی قرار دارید و ترافیک وحشتناکی پیش روی شماست، هشدار میدهد که زودتر مکان مورد نظر خود را ترک کنید.
این قابلیت در اپل با نام سیری دیده میشود و با هر نسخه جدیدی که iOS منتشر میکند در حال بهبود است. با این حال، هنوز به کارهای نسبتا ساده محدود میشود و هوشمندیهای پیشرفته دستیار Google را ارائه نمیدهد (دستیار Google برای آیفون نیز موجود است).
امنیت
در ادامه بررسی تفاوت اندروید و ای او اس باید امنیت آنها را نیز در نظر گرفت. در تلفنهای اندروید به دلیل Open Source بودن درصد قابل توجهی از ویروسها، بد افزارها و غیره برای اندروید است. البته ایفون هم بدون ویروس نیست اما نسبت به اندروید احتمال ویروسی شدن یا حملات بد افزاری به آن بسیار کمتر است.
حریم خصوصی
مدل اولیه کسب و کاری گوگل بر اساس جمع آوری دادههای کاربران و فروش آنها به تبلیغ کنندگان است. برای این کار گوگل نیاز باید به دادههای کاربران دسترسی داشته باشد و آنها با سایر شرکتها و کسب و کارها به اشتراک بگذارد.
اپل تجارت تبلیغاتی ندارد و برای فروش محصولات یا کسب درآمد به اطلاعات شخصی کاربر نیاز ندارد. اپل عملکرد متفاوت تری دارد. در این دستگاه دادههای شخصی یا خصوصی کاربران به فضای ابری منتقل میشوند و میتوانید آن را با سایر دستگاههای اپل به اشتراک بگذارید.
بهبود عمر باتری
آیفونهای اولیه هر روز نیاز به شارژ مجدد باتری داشتند، اما مدلهای جدیدتر میتوانند روزها بدون شارژ کار کنند. خوشبختانه، راههایی برای افزایش عمر باتری آیفون وجود دارد.
باتریهای در اندروید به دلیل تنوع زیاد گزینههای سخت افزاری ساختاری پیچیده دارند. برخی از مدلهای اندروید دارای صفحه نمایش 7 اینچی و سایر ویژگیهایی هستند که باتری بیشتری را مصرف میکنند. البته عمر باتری اندروید را هم میتوان با استفاده از روشهای خاصی افزایش داد. اما، به لطف تنوع گسترده مدلهای اندروید، باتریهایی با ظرفیت فوقالعاده بالا در این دستگاهها دیده میشود. اگر حجم سنگین برایتان مهم نیست و به باتری بادوام نیاز دارید، دستگاههای اندروید با قابلیت حفظ شارژ طولانیتر از آیفون گزینه مناسبی خواهند بود.
برنامهها در گوگل پلی (Google Play) و اپ استور (App Store)
آخرین مورد در بررسی تفاوت اندروید و ای او اس برنامههای آنهاست. تنوع برنامه در گوگل پلی بسیار زیاد و متنوع است. اکثریت قریب به اتفاق برنامههای موجود در فروشگاه Google Play رایگان هستند و طبیعتا تبلیغاتهایی را در خود جای داده اند.
به لطف مقررات سختگیرانهتر و هزینههای بیشتر، برنامههای آیفون بهتر از اندروید هستند و دلایل بسیاری برای این مقایسه وجود دارد: برنامههای iOS کمتر خراب میشوند، عملکرد بیشتری دارند (به دلیل رویکرد متفاوت برای کسب درآمد) و تبلیغات کمتری ارائه میدهند. تعداد و کیفیت برنامههای پیشفرض از پیش نصبشده در تلفنهای هوشمند اندرویدی با یکدیگر متفاوت است، برنامههایی که در آیفون ارائه میشوند، کاملا یکپارچه با سیستم عامل عمل میکنند.
گوگل پلی تقریبا 3.5 میلیون برنامه دارد و اپ استور اپل 2.3 میلیون برنامه. با این حال، اپل در کسب درآمد از اپلیکیشنهای خود بهتر عمل کرده است. هزینههای به دست آمده در سه ماهه سوم سال 2020 حدود 19 میلیارد دلار بود. هزینه Google Play در همان دوره زمانی فقط 10.3 میلیارد دلار بود.
نتیجه گیری
با این اوصاف، کدام یک بهتر است؟ ایفون یا گوشیهای هوشمند اندرویدی؟ تفاوت اندروید و ای او اس چیست؟ این بحث هرگز به پایان نمیرسد. از سال 2016 تا کنون 17 مدل ایفون و صدها گوشی اندرویدی عرضه شده اند که از نظر سخت افزار و نرم افزار کاملا با هم متفاوتند. افراد در سراسر جهان یا طرفدار iOS هستند و یا Android؛ صرف نظر از مدلهای دیگر!
در نهایت باید بگوییم که هر دو سیستم عامل iOS و Android عالی هستند. هرکدام نقاط قوت و نقاط ضعف متفاوتی دارند که افراد بسته به نیازی که دارند و با توجه به بودجه خود میتوانند یکی از آن ها را انتخاب کنند. با توجه به مدلهای بسیار گوشیهایiOS و Android موجود در بازار، حق انتخاب بسیار زیادی برای افراد وجود دارد.